..................................................................ASHIHARA KARATE 111.....................................................................

    

                                                            

 

 

 

                                         Kancho Hidenori Ashihara s-a nascut pe data de 5 decembrie 1944 in împrejurimile orasului Hiroshima. Fiind orfan el a fost crescut de bunicii lui intr-o mica localitate numita Nomicho. Prima oara a intrat in contact cu artele martiale la vârsta de 10 ani când a început sa practice Kendo (arta martiala japoneza care.cultiva spiritul Budo punând accent pe mânuirea sabiei japoneze) În anul 1960, la vârsta de 15 ani, pleaca in Tokyo unde începe sa lucreze la o statie de petrol timp de sase ani. In septembrie 1961, tânarul Hideyuki intra pentru prima oara in viata lui intr-un dojo de karate. Ceea ce a vazut acolo l-a impresionat instantaneu. Clubul in care a intrat îi apartinea maestrului Oyama Masutsatsu si se numea Oyama Dojo (care a devenit mai târziu cartierul general al stilului Kyokushinkai).

            Timp de câtiva ani Hideyuki Ashihara s-a antrenat intens participând la toate antrenamentele posibile. Vointa si perseverenta sa au facut posibila obtinerea de catre acesta a centurii negre (shodan) pe data de 26 martie 1964. Avea doar 19 ani si nimeni din Dojo nu putea sa-l înfranga la kumite. În 1966 Hideyuki Ashihara devine instructor la Honbu (sediul central al organizatiei).Visul tânarului Hideyuki fiind acela de a raspândi în întreaga lume cunostintele dobândite de-a lungul a mii de ore de antrenament si fiind un bun instructor Sosai Oyama a hotarât ca el sa fie trimis in Brazilia pentru a deschide un nou dojo. Din pacate acest lucru nu s-a întâmplat caci cu putin timp înainte de a pleca a fost implicat într-o lupta de strada in care au fost ranite cinci persoane. Hideyuki Ashihara a fost arestat si dus la politie unde a refuzat sa se legitimeze. Situatia s-a complicat si mai mult când unul dintre politistii care-l interogau a fost trântit la pamânt de acesta. Acest incident a fost raportat imediat la Honbu si ca urmare a fost suspendat din toate functiile pe care le detinea in Kyokushinkai. Dupa doua luni de la incident i s-a ridicat suspendarea si a fost trimis in Nomura, mic oras de pe insula Shikoku din sudul Japoniei.Dupa alte trei luni a fost rechemat la Tokyo unde i s-a oferit o noua sansa de a pleca în Brazilia. De aceasta data el a fost cel care a insitat sa se întoarca în Nomura unde dorea sa-si continue munca pe care o începuse acolo. Acest gest a fost apreciat de catre elevii sai iar reputatia sa ca cel mai bun luptator si instructor a început sa se raspândeasca in toata Japonia. In scurt timp Nomura a devenit prea mic ceea ce l-a determinat pe Hideyuki Ashihara sa se mute in orasul vecin Yawatahama. Foarte repede el a fondat unul din cele mai mari dojo-uri din Japonia iar activitatile au fost extinse si in orasele vecine Uwa si Uwajima.

                         Tot în aceasta perioada Hideyuki Ashihara a dezvoltat si principiul SABAKI care mai târziu va sta la baza propriului stil. Urmatorul oras in care s-a extins a fost Matsuyama City care a devenit foarte rapid un adevarat centru al sistemului de antrenament creat de el . Astfel, Hideyuki Ashihara a început sa predea in cadrul universitatilor si in cadrul Academiei de politie din Tokyo. In perioada imediat urmatoare au fost deschise dojo-uri in Osaka, Kyoto ,Kobe,Nara, Shija si alte orase din întreaga Japonie. In martie 1978 a început construirea Dojo-ului din Matsuyama iar Hideyuki Ashihara s-a mutat acolo la sfârsitul aceluias an. Cladirea a fost terminata in anul 1979 iar in anul 1980 a devenit cartierul general (Honbu) pentru New International Karate Organisation Ashihara Kaikan.

            Instructorii din dojo-urile învecinate se plângeau de popularitatea si de dezvoltarea rapida a cluburilor lui Hideyuki Ashihara. În cele din urma conflictul cu conducerea de al Honbu a avut loc in martie 1978 când Hideyuki Ashihara a anuntat ca va renunta la conducerea dojo-urilor pe care le-a înfiintat si ca se va concentra asupra clubului din Matsuyama. Dar acest gest nu a fost de ajuns iar Ashihara a fost exclus din IKO ( International Karate Organisation, organizatia mondiala a stilului Kyokushinkai). In septembrie 1980 acesta a pus bazele NIKO- New International Karate Organisation în cadrul careia a continuat sa-si dezvolte propriul sistem: Ashihara Karate. La scurt timp dupa înfiintarea NIKO- Kancho Hideyuki Ashihara a început sa lucreze la redactarea unor carti despre programul lui de antrenament si despre SABAKI, principiul ce domina Ashihara Karate. Prima carte a fost publicata in anul 1983 iar in urmatorii ani si alte doua. Doua dintre carti au fost publicate si in limba engleza ( Fighting Karate si More Fighting Karate). Au fost realizate si trei casete video.

           Din pacate la vârsta de 43 de ani, Kancho s-a îmbolnavit. Primele semne ale bolii au aparut in anul 1987. Este vorba despre ALS (Amyothrothic Lateral Sclerosis) sau boala lui Gherig, care ataca sistemul nervos si îl distruge in scurt timp. La început boala i-a afectat memoria si apoi întregul sistemul nervos. Doctorii i-au prescris renuntarea la karate si o viata linistita.Kancho Hideyuki Ashihara a exclus imediat aceasta optiune. El si-a continuat munca pâna în ultima zi a vietii sale. Boala a reusit sa-l doboare pe data de 24 aprilie 1995 când în urma unui stop cardio-respirator a fost dus la spital. La ora 2:48 a încetat din viata, cel care a revolutionat karate-ul cu un nou sistem de antrenament. Spiritul sau va fi insa mereu cu noi ,un lucru fiind cert: Kancho continua sa traiasca în amintirea elevilor sai precum si în inima practicantilor de Ashihara Karate din întreaga lume. La funeraliile lui au participat peste 1000 de persoane, elevi, prieteni si rude pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost Kancho Hideyuki Ashihara un mare maestru in istoria karate-ului modern. 

          Noul Kancho (conducatorul scolii) - Hidenori Ashihara - este fiul lui Kancho Hideyuki Ashihara. Desi foarte tânar,  el a preluat, potrivit traditiei japoneze, conducerea NIKO, ducând astfel pe mai departe munca si visul tatalui sau

                                                                   

COLECTARE,TRANSPORT si ELIMINARE DESEURI MEDICALE PERICULOASE